بسیاری از دانشمندان بر این باورند که حدود 200 هزار سال قبل اولین انسان های امروزی (Homo sapiens) از نظر آناتومیکی مدرن از قاره آفریقا به مکان دیگری مهاجرت کردند، اما محل دقیق زندگی آنها چندین سال است که به یکی از موضوعات مورد بحث محققان تبدیل شده است. در همین راستا گروهی از محققان توانستند به این پرسش پاسخ دهند که انسان های اولیه از نوع امروزی در کدام مناطق ست داشتند.
به گزارش گجت نیوز، پروفسور ونسا هایز از انستیتوی تحقیقات پزشکی گاروان استرالیا به عنوان سرپرست این گروه تحقیقاتی عنوان کرد اولین اجداد انسانهای مدرن در یک منطقه واقع در جنوب آفریقا زندگی میکردند و به دلیل شرایط مناسب، نخستین انسان ها حدود 70 هزار سال در آنجا ست داشتند.
طبق گزارشی که توسط این محققان منتشر شده است، اولین انسان ها در جنوب منطقه حوزه رودخانه بزرگ زامبزی (Zambezi) زندگی میکردند که تمام شمال کشور بوتسوانا را احاطه کرده بود و از غرب تا نامیبیا و از شرق تا زیمبابوه امتداد داشت. این مکان از بزرگترین سیستم دریاچه آفریقا بهره میبرد که آن را با نام دریاچه ماکگادیکگادی (Lake Makgadikgadi) میشناساند و در حال حاضر با خشکی مواجه شده است و قسمتی از صحرای کالاهاری محسوب میشود. از دلایل خشک شدن این دریاچه میتوان به تغییر صفحههای تکتونیکی که در زیر آن قرار داشت، اشاره کرد. کشفیات این محققان نشان میدهد انسانهای باستانی به دلیل وجود تالابها در این منطقه که محیط پایدار و مناسبی را ایجاد کرده بود، این مکان را برای زندگی انتخاب کردند.
سرپرست این گروه تحقیقاتی در ادامه عنوان کرد در نخستین زیرشاخههای انسان مدرن واکنش ژنتیکی چشمگیری را شناسایی کردیم که از این موضوع حکایت دارد که اجداد ما بین 130 تا 110 هزار سال قبل از آنجا مهاجرت کردند. وی تاکید کرد اولین مهاجران به شمال شرقی مهاجرت کردند و پس از آن موج دوم مهاجران نیز به سمت جنوب غربی رفتند. همچنین یک سوم جمعیت آنان نیز تاکنون در آنجا به زندگی ادامه دادند.
پروفسور اکسل تیمرمن، مدیر مرکز فیزیک اقلیم در دانشگاه ملی پوسان در خصوص دلیل مهاجرت اولین انسانها عنوان کرد برای پاسخ به این پرسش شبیهسازیهای کامپیوتر مدل جوی و اطلاعات زمینشناختی تاریخ اقلیم آفریقای جنوبی در 250 هزار سال قبل را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم. وی افزود شبیهسازیهای ما حاکی از آن است که انحراف و تکان آهسته محور گردش زمین باعث تغییر تابش خورشید تابستانی در نیم کره جنوبی شد و تغییر دورههای بارندگی در جنوب آفریقا را به همراه داشت. چنین تغییرات آب و هوایی باعث شد پوشش گیاهی در 130 هزار سال قبل در شمال شرقی آن منطقه و سپس در 100 هزار سال قبل در جنوب غربی آن ایجاد کند تا به واسطه این تغییرات، اولین اجداد ما تصمیم بگیرند از وطن خود برای نخستین بار مهاجرت کنند.
پروفسور ونسا هایز در پایان خاطرنشان کرد اخیرا دانشمندان توانستند به این مهم دست پیدا کنند که انسانهای مدرن آناتومیک حدود 200 هزار سال قبل در آفریقا زندگی میکردند، اما موضوع مهم دیگر این است که محل دقیق زندگی آنها کجا و دلیل پراکندگی آنها چه بود که بررسیهای ما تا حدودی به این پرسشها پاسخ داده است. وی افزود دی ان ای میتوکندریال شبیه کپسول زمان مادران اجدادی ما است که به آرامی در طول نسلها با تغییراتی همراه خواهد بود. اگر کد کامل دی ان ای یا میتوژنوم افراد مختلف را مقایسه کنیم، در مورد چگونگی ارتباط آنها با اجدادشان به اطلاعات مهمی خواهیم رسید.
راز رنگ کردن بدن بومی های آفریقا، استرالیا و برخی مناطق آسیا کشف شد
"روباه صحرا" یکی از زیباترین و باهوش ترین موجودات صحراست
سیم های برق فشار قوی در روند یادگیری زنبور های عسل اختلال ایجاد می کند
سال ,زندگی ,هزار ,اولین ,انسان ,جنوب ,هزار سال ,سال قبل ,به این ,در جنوب ,است که
درباره این سایت